Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, January 22, 2013

Hangit! Penemuan Ular Terbesar Di Dunia


Seperti Anaconda dan dikenali sebagai Boa

Serius hangit! Ular yang panjang 55 kaki dijumpai di dalam hutan sekitar Malaysia dan menjdai isu hangat dalam internet. Tidak tahu sama ada ini adalah benar atau tidak, namun mengikut salah satu sumber yang tidak dikenali, ular ini adalah yang terbesar dan terpanjang di dunia.

Ular ini dijumpai sewaktu para pekerja cuba melicinkan kawasan hutan untuk pembinaan jalan raya nanti. Hutan ini dirahsiakan dan projek ini mungkin juga dirahsiakan.


Ini bicara salah seorang pekerja itu:

"Pada penggalian ketiga, mereka mendapati terdapat darah didalam tanah, dan dengan menggali lagi, ular mati muncul," kata salah satu perkerja itu.

"Pada masa pekerja pekerja kembali semula, satu ular yang cedera telah meninggal dunia, manakala ular lain telah hilang. Pengendali jentolak adalah tiba-tiba sakit dan berasa dia tidak dapat berdiri. "

Pemandu penggali itu begitu trauma dan mengalami serangan jantung ketika perjalanan ke hospital dan kemudiannya meninggal dunia.

Ular yang mati adalah sepanjang 55 kaki (16.7m), seberat 300kg dan dianggarkan berusia 140 tahun.

Mengikut kata-kata penduduk setempat, ular yang mati itu mungkin jelmaan makhluk halus atau bunian dan ular yang lain sempat lari sewaktu penggalian ketiga itu dilakukan.

P/S :: Sememangnya mahkluk halus itu wujud dan mungkin mereka cuba melindungi kawasan penempatan mereka. Wallahualam ~

Reaksi

2 Telah Hangit:

  1. nampak real cz mcm2 lg entiti or makhluk yg kite rasa x wujud tp rupenye ade

    ReplyDelete

Pertukaran Pautan Yang Serius & Hangit